5AB:N TYTÖT RATSASTAMASSA

Matkamme alkoi koululta. Kävelimme kasin päättärille ja odotimme bussia vähän aikaa. Kun bussi tuli, niin kävelimme sisään ja valitsimme paikat. Bussissa sai pelata kännykällä. Matka kesti 15 minuuttia.

Kun saavuimme perille Niihama Ridingin ratsastustalleille, menimme ratsastuksenopettaja Maiju Liehun luo. Haistoimme, että lähellä oli hevosia. Ensin ratsastivat A-luokkalaiset ja B-luokkalaiset odottivat kahviossa, joka oli kiinni. Ponit ja hevoset jaettiin pituuden mukaan. Hevosilla oli hauskoja nimiä, kuten Tikru, Asta ja Juippi. Kun hevoset ja ponit oli jaettu, niin me talutimme ne itse tallilta maneesiin.ratsastus2

Hevoset ja ponit vietiin aloitusriviin ja nousimme niiden selkään ohjaajien avustuksella. Ensin harjoittelimme ohjaamaan niitä ja pysymään sovitulla radalla. Jonkin ajan kuluttua pujottelimme vähän. Sen jälkeen vaihdoimme suuntaa. Sitten asetuimme jonoon ja ravasimme yksitellen ohjaajien avustuksella. Jonkin ajan kuluttua menimme loppuriviin ja nousimme hevosten ja ponien selästä. Sitten vaihdoimme osia B-luokan kanssa. Molemmat luokat saivat ratsastaa 45 minuuttia.

Lopuksi saimme hoitaa ja silitellä poneja ja hevosia. Saimme myös ottaa niistä kuvia. Ainakin lähes kaikkien mielestä ratsastus oli kivaa, vaikka kaikki eivät olleetkaan sitä innolla odottaneet. Tunnin jälkeen monet harkitsivat ratsastuksen harrastamisen aloittamista.

Kävelimme pysäkille ja bussi ajoi koululle. Osa jäi omalla pysäkillään pois. Ratsastaminen oli hieno kokemus.

ratsastus1

Teksti Hanna Hartikainen ja Nella-Sofia Salminen 5A